| 28 липня 2012
 В Умані запрацював молокомат

Його продаж здійснюється за допомогою молокомата – спеціального автомата, встановленого в одному із супермаркетів у центрі міста. Щоранку його заправляють молоком, привезеним із фермерського господарства Уманщини.
— Молоко зберігає свою високу якість завдяки підтримуванню температури від +2 до +4°С. Його жирність становить не менше 3,4%, а вміст білку — більше 3%. Все молоко ретельно перевіряється у спеціальних лабораторіях, в молокоматах воно зберігатися протягом доби. Після кожної видачі, трубка виливу та ніша для посуду промиваються спеціальним розчином. Всі процеси автоматизовані, — розповідає консультант Алла Ляхович, 21 рік. – Сьогодні ми проводимо безкоштовну дегустацію для уманчан.
Уманчанка Вікторія Погоріла пробує молоко:
- Смачне і холодне. Буду тепер знати, де можна брати свіже. Такі пристрої я навіть не бачила раніше. Але чимось він нагадує автомати, з яких у радянські часи газовану воду купували.
Молоко можна буде брати  у свій посуд. Літр молока коштує 7 грн.
Нагадаємо, що встановлення молокоматів — ініціатива Асоціації виробників молока (АВМ) України. Найближчим часом Асоціація планує збільшити їх кількість в Умані і встановити такі автомати в інших містах, поруч із якими знаходяться господарства-члени АВМ. Основна мета — забезпечити міське населення свіжим молоком високої якості. 

3827

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз