| 11 грудня 2012
 В Умані відбудеться фестиваль вуличних театрів

Організатори заходу планують визначитись з учасниками уманського фестивалю вуличної сцени "Вся справа в капелюсі" вже після Нового року.  У фестивалі  візьмуть участь  професійні і непрофесійні театри. Організатори обіцяють уманчанам та гостям міста яскраве дійство з живими скульптурами,  карнавальною ходою. Мешканців Умані  дивуватимуть  виступами фокусників, жонглерів, ілюзіоністів, вуличних музиканти, казкових персонажів. Також планують в цей час провести  святкові ярмарки ярмарок та благодійні акції.

Ідея влаштувати свято акторської творчості належить уманчанці Ользі Підгорній, відомій театралці та Олені Гарєєвій (акторці з м.Київ, організатору київського фестивалю вуличної сцени "Вся справа в капелюсі" ).
- Познайомилась із Оленою цього року, коли відвідала фестиваль "Капелюх" або "Вся справа в капелюсі", який проходив в Києві. Взяти участь у заході міг кожен бажаючий, як у виступі, так і у ролі глядача. Тоді й виникла ідея влаштувати подібне в  Умані. Адже наше місто дуже творче, і ми маємо не один театральний гурток, в тому числі і дитячий, - розповіла Ольга Підгорна.
Також вона зазначила, що вуличні перфоманси завжди були цікаві, як малим дітям, так і дорослим і мають глибокі історичні корені. У його просторі немає чіткого поділу на актора і глядача, немає рампи.
Захід планують провести у травні 2013 року.
                                                                       

                                                                                                                                                               Ріка Гордашевська

1876

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз