| 28 вересня 2012
 Уманські бібліотеки виграли грант на суму 9888 доларів США

   Уманська міська централізована бібліотечна система виграла грант програми «Бібліоміст»  в рамках третього раунду конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету». В зв’язку з цим з вересня 6 бібліотек нашого міста отримали комп’ютерну техніку на загальну суму 9888 доларів США.

- Ми подавали заявки на участь в конкурсі від програми «Бібліоміст» і в минулих роках, - розповіла завідуючий методист уманської бібліотеки-філіалу №4 для дорослих Світлана Чабай, - Проте досягти перемоги нам вдалося лише цього року. А сталось це через те,що колективи дотрималися мінімальних вимог до учасника конкурсу: це вимоги до приміщення, до персоналу бібліотеки та інше.

Між закладами розділили 15 комп’ютерів, 4 принтери та стільки ж комплектів мереженого обладнання.

- Це дозволить надавати читачам доступ до Інтернету за технологією Wi-Fi. Кожен комп’ютер обладнаний веб-камерою та навушниками з мікрофоном, що дасть змогу використовувати відеозв’язок, - кажуть бібліотекарі.

Довідка:

«Бібліоміст» – це програма впроваджена Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерством культури і туризму України, на підтримку якої фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США. Метою її сприяння є розвиток сучасної системи публічних бібліотек в Україні.
Цьогоріч у конкурсі перемогли ще 620 книгозбірень, які протягом літа-осені 2012 року отримають від програми «Бібліоміст» комп’ютерну техніку та відправлять бібліотекарів на навчання. До 2013 року програма «Бібліоміст» обладнає сучасною технікою більше 1 600 публічних бібліотек. Для реалізації проекту корпорація Microsoft безкоштовно надає бібліотекам програмне забезпечення. Загалом до 2013 року буде надано програмного забезпечення на суму $9 млн.
Програма «Бібліоміст» покликана перетворити публічні бібліотеки на сучасні громадські центри та підвищити роль бібліотек в українському суспільстві.


                                                                                                                                                             Ярослав Крицький

1947

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз